fredag 22. januar 2010

Stemningsrapport fra vårt første medlemsmøte i 2010, 13.januar.

Nydelig kringle og ostekake. Har du sett hvor flott ostekaka ble i den spesielle forma....?
Nærbilde av den skjønne kaka.
Kanskje noen har sett duken til Astrid før på Elins blogg? I likhet med Ruth, Winni, Wenke, Inger Lise og Elin Synnøve er Astrid også medlem av Vestre Toten Lappelag. Ergo blir det to quiltemøter i måneden på hver av oss dersom vi har anledning til å delta på begge plassene....... Elin Synnøve bruker ofte å legge ut bilder fra Vestre Toten Lappelag på sine sider. Kalles dette for egenreklame.....?
Litt magi! Dette bildet er tatt MED blitz, mens foregående bilde er tatt UTEN. Astrid utstråler nok så mye lys at forrige bilde fortoner seg mye lysere.... Tilbake til duken til Astrid. Hun kjøpte en materialpakke med mønster til denne duken da GQL besøkte Kari Renolens butikk for en tid tilbake. Pakken inneholdt så mye stoff at det ble to duker ut av denne rause materialpakken!! Det er det ikke ofte vi opplever når vi kjøper kits........... :-)
Utradisjonell avslutning av dukens kortside! Men du verden så FLOTT!
Duk nummer to som Astrid "fikk ut av" materialpakken. Flott den óg!
Nærbilde av rutefeltene.
Lyset i kirkestua der vi har møtene våre er ikke det beste å fotografere i..... Her prøvde jeg å få frem detaljene rundt fjærduskene, uten det store hellet.
Lise's vørterølnisser. Nissene er strikket og tovet og dekker hver sin vørterølflaske. Hvorfor Vørterøl? Lise hadde kjøpt vørterøl til sin julekake, men da hun skulle bake denne kaken og bruke en ny oppskrift, så viste det seg at denne kakeoppskriften inneholdt IKKE vørterøl.
Lise med sin nye julestitchery-pute. Mønsteret til stitcheryet er det Kristin Langbråthen som står bak.
Flott og veldig "norsk" i uttrykket!!
Lise med sin nye kjøkkengardinkappe. Mange av oss i GQL husker at Lise har drevet og samlet slike "spiselige" stoffer over en tid. Jammen ble resulatet flott. Ikke akkurat det nærmeste nabo har i sitt kjøkkenvindu...
Nærbilde av Norgesglassene med frukt og grønt. Lise bor da også i et av Norges mest fruktbare distrikter, nemlig Toten :-)
Bente med et vognteppe (?). Enkelte av rutene har et hjertestitchery sydd på, enkelt og effektfullt.
Bente jobber på fødeavdelingen på Gjøvik Sykehus. Hun omgås babyer hver dag og syr nydelige ting til både store og små barn (....og svogere!). Dette skal bli en nedkomstgave til en venninne hvis jeg husker rett. Midtfeltet får et koselig stitcherymotiv. Heldig er den som får denne gaven, det er sikkert!
Eva Irene med et lavendelhjerte hun har sydd. Legg merke til at hun har brukt et lavendelstoff! Moro.
Nissedekkebrikke har hun laget flere av. Mye arbeid i disse dekkebrikkene. Inger Elise synes etter ansiktsuttrykket å dømme, at disse var koselige!
Gunnvor har sydd ferdig en løper etter Kari Renolens mønster/ide. Hun har brukt spennende og moderne stoffer i denne løperen, noe Gunnvor er veldig flink til!
Her blir quiltinga til Gunnvor studert.
Gunnvor holder på å sy en veske etter Benthe Malms mønster (?).
Gerd Berit med et stitchery hun har laget. Utrolig søtt motiv; en snømann som ligger og lager engler i snøen. Jeg vet ikke om hun har tenkt å sette denne sammen med mange andre stitchery til et stort teppe. Vi får vente og se :-)
Wenche deltar gjennom året på diverse salgsmesser pluss at hun har en "fast" kjøperkrets som nyter godt av hennes syferdigheter. Her holder hun to AnnAKa-engleløpere som har vært en suksess fra mønsteret ble gitt ut et par år siden. Lukkekantene gjenstår, men se at løperen med "bare" to engler i hver kortside nesten er likså fin som den med tre.
Adventsløper. Wenche har her brukt absolutt alle lilla stoffene hun var i besittelse av. Flott ble den.
Snømannsapplikasjon. Morsomt mønster. Hun har sydd 3 omganger med rettsøm rundt alle delene, ingen knapphullsøm her. Utrolig flott resultat ble det! Wenche har ofte sagt at hun ikke mestrer frihåndsquilting. DET tror vi ikke på lenger; hun er kjempeflink!
Etter min mening; kveldens høydare! Ergo måtte jeg ha med et ekstra bilde av akkurat denne quilten.
 Koselige julestrømper.
Julepost til å henge på veggen.
Bare SE på dette stoffet som er brukt i denne veska. Er det ikke flott????
Når man løfter opp lokket på skulderveska får man se dette! Wenche har applikert på et stykke av det spreke stoffet + laget lomme med plaststoff. En god ide til andre?
Wenche med en annen utgave av samme "postmannsveske"-modell. Også her har hun brukt et veldig morsomt stoff. Spenstig ble resultatet.
Vintage-bilde overført til stoff pynter opp under lokket på denne veska. Også her har hun benyttet plast til lomme.
Takk for koselig møte alle sammen. Jeg håper alle får et SØMMELIG godt år i 2010!

1 kommentar:

  1. Flotte kaker. Ser ut som om dere er veldig aktive, mange flotte ting dere lager. Er leder i Hamar Quilten og vi gleder oss til å komme på besøk 14/4. Ønsker dere en kreativ vår :-)

    SvarSlett