fredag 28. august 2009

Besøk hos Elverum Quiltelag, torsdag 27.august

Vi i Gjøvik Quiltelag fikk en invitasjon til augustmøtet i Elverum Quiltelag. I likhet med oss, hadde også de 10 års jubileum. Tvilling-klubber med andre ord :-)
Vi har tidligere vært på besøk hos dem, men hvor mange år er det siden....?
Elin; lederen til venstre, og den som var ansvarlig for jubileumsutstillingen deres til høyre, holder her et av flere fellestepper som skal loddes ut. Utrolig flott teppe!
Margit Elisabeth; styremedlem fra GQL, overrakte gave til Elverum Quiltelag. De fikk en buelinjal som medlemmene kan bruke til forskjellige kreative prosjekt. Og den var selvfølgeleig kjøpt på Sømsenteret som dere kan se av bæreposen. En feiende flott stoffsløyfe hadde Randi Helene knytt rundt linjalen.

Himmelsk gjærbakst ble servert til kaffen/teen. Nydelig.

Randi Helene og Margit Elisabeth hygger seg i Elverumslag.

Brita Rundgren satt ved siden av meg på møtet. Hun er mesteren bak denne kalenderfutteralet. Er den ikke flott? Teknikken heter "Meshwork" og hun holder kurs i denne teknikken blant annet.

MEN; her kommer første titten med veska som hun har laget.
Den var stor og innholdsrik; mange flotte lommer og smarte løsninger.
Vi 6 damene som var fra GQL, var eplekjekke og bestilte kurs med Brita på nyåret. 4 kvelder + litt hjemmearbeid mellom kurskveldene = ny stor flott weekendbag. Gjett om vi gleder oss!!!!
Mobilveske/-lomme inni veska. Smart.

Weekendbagen er sydd av bare japanske stoffer. Duse og flotte stoffer som ikke er så skittensomme. "Go hælj" heter den forresten.

Brita som har laget veska og Margit Elisabeth.
Virker som om Margit Elisabeth ikke ville slippe veska :-)

En siste kikk på veska; denne gangen er den satt på gulvet og lukkedelene i lokket kan med fordel brettes utover slik at den står stødig og "viser" innholdet. Kjekt når man skal på kurs eller hotellopphold; du ser hva som er nedi veska. Smarte løsninger.

I likhet med GQL hadde Elverum Quiltelag "Show-and-tell" på sine medlemsmøter.
Bildene som nå følger er fra "Show-and-tell"-delen. Len dere skikkelig tilbake og nyt bildene.
Jørans teppe består av 4697 6-kanter. Alle delene er sydd for hånd over papirmaler. Tenk for et arbeid!!!!! Hun har jobbet med prosjektet i 5 år.

Da hun trodde at prosjektet nærmet seg en ende, kjøpte dattera som har fått teppet, en ny og større seng. Uuuuuuurrrrrrggggggg. Dermed måtte Jøran sette på en ny runde med blokker i 2 sider av teppet.

Marion står bak dette fantastiske teppet (Dear Jean...?).
Nydelige farger og mønstre i blokkene.

Enda et bilde av det flotte teppet.

Bjørg har sydd dette teppet etter et australsk mønster. Aldeles NYDELIGE farger er brukt i dette teppet. Jeg falt pladask!!!

Bjørg med teppet sitt. Hun har all grunn til å være stolt.

Til overmål hadde hun håndquiltet teppet. Her kan du se baksiden :-)

Dette teppet er ikke ferdig. En dame satt ved bordene i midten av lokalet og sydde på dette. Jeg prøvde å være riktig LAAAANG i øynene tidligere på kvelden, men best var det at det ble vist frem.

Alle 4-kantene er sydd over papirmaler for så å bli håndsydd sammen. Tenk for en jobb!!
Alle stoffene er japanske; de kommer så utrolig flott til sin rett i disse teppene som ble vist frem på Elverum, det er sikkert.

Anne May med teppet sitt.

Stitcheryteppe med engler i mange ulike former og fasonger. Husker ikke hvem som hadde sydd dette, men nydelig var det uansett :-)

Et litt nærmere bilde av det samme teppet.

Teppet med dama som hadde sydd det bak.

Synnøve hadde sydd dette teppet med mange quiltemus-motiver i stitchery. Det er ikke Synnøve som holder teppet, så det er sagt.

Synnøve hadde sydd alle stitcheryene liggende på siden, en gymnastisk øvelse som ikke ALLE hadde klart.
Teppet er ikke montert og ferdigquiltet, men det ser vi jo at det kommer til å bli FANTASTISK!

Bjørg hadde sydd gardinkappe med kalendermotiver fra AnnAKa.

Morsom bruk av motivblokker.

Synnøves gardinkappe. Det er innfelt små motiv med forskjellige dyr. På baksiden hadde hun satt inn en revebord for at naboen også skulle ha noe fint å se på. Morsom detalj.

Astrid hadde sydd et dukketeppe. Utrolig flott resultat.

Nærbilde av dukketeppet. Gjett om de som får leke med dette får det fint.

Britt Aase fra GQL hadde med seg denne fantastiske duken.

Nærbilde av duken. Her kan du også se den flotte quiltinga som "gikk" over hele duken.

Kanten rundt var et prikkete stoff og det gjorde susen!!!
I tillegg har Britt Aase brukt forskjellige stoffer i lukkekanten. Morsom detalj.

Britt Aase med en annen duk hun har sydd. Er den ikke flott? Da hun var nesten ferdig, manglet hun bakgrunnsstoffet til to hjørner. Hva gjør man da? Jo man får litt av en quiltevenninne fra GQL!!!

Britt Aase skal ha utstilling på Hadeland sammen med en venninne som maler. Tror utstillingen skal være denne helga pluss neste. Jeg skal undersøke saken og legge beskjed på bloggen. Ta dere en tur da vel. Den dama der har laget utrolig MYE FLOTT.

Berit sydde dette teppet i en vanskelig periode i livet sitt. Tenk å sy noe sååå flott når mange tunge og triste tanker herjer i hodet på en. Det beviser bare hva som egentlig bor i et menneske. At lappesøm og quilting kan virke som god terapi i tunge stunder, det kan jeg skrive under på. Vi er heldige som har denne hobbyen. STÅ PÅ DAMER!!!

Nærbilde av nissen med drahjelp :-)

Nydelig julequilt; Berit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar