lørdag 17. januar 2009

Medlemsmøte 14.januar

Gjøvik Quiltelag hadde sitt første møte i 2009 onsdag den 14. januar. Jeg; Elin S, som har hovedansvaret for denne bloggen, tok da opp om vi skulle ha en blogg i laget eller ei. Interessen var stor, så da får vi se hvor dette fører hen.... ;-)
Gjøvik Quiltelag består av en gjeng syglade damer. Vi møtes en gang i måneden på Kirkestua i Nordlia, rett sør for Gjøvik.
Laget feirer 10 årsjubileum i år, så da er det kanskje på tide at vi markedsfører oss litt også på internett.
Ruth hadde med seg en rosa veske hun hadde sydd til en liten pike i gave. Tror denne jenta blir veldig glad for gaven :-)
Som mange andre i Gjøvik Quiltelag, er Ruth bitt av stitchery-bassillen. Disse bildene som hun har sydd, har vært en liten tur i Bodø. De har vært utstilt i en quiltebutikk, men jeg vet ikke hvilken......
Dette er sydd etter et freebie mønster, kommer tilbake med link senere.....
Nydelige bilder; ett med en fet katt (Ruth har jo en flott katt hjemme) og ett med husmotiv.
Lise har vært produktiv! Denne sjarmerende dokken er sydd etter mønsteret "Tully" av Rosalie Quinlan.
Lise er medlem i en australsk juleklubb; de "juler" visst hele året. Denne veska skal hun bruke til juleselskapeligheter. Mange morsomme kommentarer på siste møtet om hva hun burde ha i den :-)

Annaka's adventsduk. Lise begynte på denne da vi hadde sy-sammen-lørdag i senhøst.
"Gløgg-teppet" til Lise som hun ikke har plass til på veggene hjemme. Jeg foreslår utbygging av kjøkkenet :-)
Bente Tufte arrangerte juleduk-kurs på Elverum for en tid tilbake. Lise deltok, og her ser dere det nydelige resultatet.
Nærbilde av Lise's duk.
Med jevne mellomrom arrangerer Gjøvik Quiltelag kurs, temakvelder og sy-sammen-lørdager. Lises hjerteteppe er resultat av et kurs; stack-and-slash. Nydelige farver og utførelse.
Samme teppet som ovenfor.
Lises kjøkkengardin-del. Hun har applikert på lin-kjøkkenhåndduker (4 deler) og laget løpegang øverst for inntreing av stang. Koselig.
Pyntehåndkle i samme stilen.
Lises to barn har hver sin adventskalender. Hvilken som var hvem sin, husker ikke jeg, men flotte er de. Ungene fikk disse da de var små, så helt ferske er de ikke...., men kjempekoselige!
Denne tror jeg hun sa var fra 1994. Flott!
Julestrømper har de også! Mannen hennes har også strømpe, men Lise mangler!!!! Noen burde sy julestrømpe til henne også, for en snillere og mer omgjengelig dame skal man lete lenge etter....
Lise deltok med denne veska under en konkurranse arrangert av quiltebutikken i Brumunddal i høst. Den har plast utenpå den lilla-dalen i bunnen. Lurt; så blir den ikke skitten eller våt når du evt har satt den ifra deg på en våt/skitten plass.
Lises bestemor som er en dreven sydame, ønsket seg en slik veske. Lise mente hun kom til å ha den sprekeste veska på gamlehjemmet. Det er sikkert og visst!!!!
Tone har laget denne veska etter boka "Patchwork tasker" av Lise Szymanski. Nydelige farger, stoffer og utførelse.
Tone står også bak denne toalettmappa som hun ikke var så fornøyd med. Vi andre i GQL skjønte ikke hvorfor hun var misfornøyd, det var jo bare lekker!
Annes flotte spisebrikker. Hun er på jakt etter de rette grønne knappene som hun har tenkt å sy i spissen på trekantene..... Bestikk og evt serviett kan legges inn under trekantene. Lur ide!
Randi Helene med en nålepute m/heklet blomst til pynt, et log-cabin-hjerte og et kremmerhus. Nydelige stoffer har hun brukt; både gamle og nye. Sikkert er det at de kler hverandre :-)
Margit-Elisabeth har sydd dør-banner. Alle som går inn gjennom en dør som er så fint pyntet, kommer helt sikkert til å føle seg ekstra velkomne.
I tillegg driver hun å ferdiggjør dette koselige applikasjonsmotivet. Nancy Halvorsen og hennes "Art to Heart" står bak mønsteret. Margit-Elisabeth bruker koselige knapper i hennes utgave. Nydelig blir den.
Bente har laget et flott teppe med fotografier av mottakeren. Det skal være bursdagsgave, håper ikke vi røper dette for tidlig....
Fotografiene printes ut på et spesielt stoff med papirbakside. Du må ha en blekkskriver, ikke laser. Stoffet fikseres i ca. 1 døgn dersom du skal sette det inn i noe som senere skal tåle vask. Jeg har kjøpt en slik pakke med printerstoff hos Sømsenteret på Gjøvik.
Bentes teppe er ganske manndig og barsk siden hun har holdt seg til en hovedvekt av svarte stoffer.
Hanne er en dreven dame innen stitchery, det har vi sett mange ganger. Hun tryller frem det ene stitcheryet etter det andre; alle flotte og koselige. Det er hennes varemerke.
Martha Roterud hadde inspirasjonskveld i GQL på senhøsten. Temaet var jule-/adventsløper med buede former. Hanne har sydd sin i sarte rosemønstrede stoffer og med et lite innslag av ensfargede striper. Nydelig!
Astrid har laget denne flotte duken etter Annakas mønster. Hun utvidet mønsteret som egentlig bare var for løperstørrelse, og resultatet ble veldig flott!!
Nærbilde av Astids duk. Flott arbeid, som alltid når hun står bak.
Gunvor hadde også med seg et hjerteteppe laget etter stack-and-slash-metoden. Gunvor liker sterke kontraster, så hennes teppe i svart/hvitt-beige understreker mønsteret nydelig.
I likhet med Lise, hadde også Aud sydd adventsløper. Imponerende :-)
....og Aud hadde også sydd juleløper. Mange som liker Annakas mønster i Gjøvik Quiltelag, det er sikkert!
Her forteller Aud noe om stoffvalget hun hadde gjort. Jeg må medgi at jeg ikke husker helt hva det var....
Enda en adventsløper som Aud har laget. Flott!
Denne trip-around-the-world-duken skulle ha vært en presang, men den inneholder en liten skjønnhetsfeil. Dermed ga Aud ikke den bort, mens vi andre i laget syntes det bare var sjarmerende med to ruter "feil". Egentlig er ingenting feil når det gjelder stoff- og farvevalg. Totalinntrykket er det som teller til slutt!!!!
Aud har adoptert seg selv som bestemor til en nydelig jente. Hun hadde laget denne til Aud til jul. Jenta er flink hun, tror hun får mye inspirasjon fra Aud.....
Grete hadde sydd en duk etter inspirasjon av Martha Roterud (samme duk som Hanne og andre har sydd). Sååååå forskjellig uttrykk etter hvilke stoffer man velger.
Duken i en annen vinkel. Nydelige stoffer!
Grete hadde også sydd Annakas julekalender. Den er utrolig festlig.
Grete med adventskalenderen som hun kan være stolt av!
Alle quiltedamer har det med å bare MÅ kjenne på det ferdige produktet.
Ingjerd med en blå utgave av duken som Hanne og Grete også har sydd. Hun har supplert med et skråbånd oppå den blåe brede stripa på langs. Kjempelurt!
Ingjerd hadde også sydd duk etter Annakas mønster. Sarte og flotte stoffer "gjør" duken.
Enda en utgave av stripeduken inspirert av Marta Roterud, denne laget av Anne Marit.
Morsomt med buede linjer også i sluttkanten. Ikke alt i livet er rette linjer :-)
Denne duken bare gløder!
Anne Marit står bak denne løperen sydd etter Annakas mønster.
Anne Marit til venstre har laget dette flott teppet og quiltet det på sin quilteramme.
Anne Marit med teppet hennes. Hun har grunn til å være stolt!
Nærbilde av "hanekam-mønsteret" hun har benyttet til quiltinga.
Enda et nærbilde :-)
Britt-Aase er en ivrig lappedame. Hun produserer en god del gjennom året og heldig er den som er i slekt eller venner med henne. Mange gaver blir til under hennes hender, det er sikkert!
Her viser hun en veske med hjertemotiv på frontsiden. Hjertet hadde hun sett i et quilteblad.
En morsom pompadur og en nesten ferdig vinveske.
Britt-Aase bare elsker å lage spisebrikker. Hun har ferdig kuttede firkanter i forskjellige størrelser liggende klar, så da går det fort å sette sammen noen nye. Her har hun brukt hjertet fra Annakas adventsduk som pynt. Flott resultat.
En annen brikke med blomsterapplikasjoner, laget av Britt-Aase.
Juleduk med lin-midtstykke. Laget av Britt-Aase, selvfølgelig.
En annen hjerteløper med lin-midtstykke. Flott! Laget av Britt-Aase.
En annen utgave av den blå spisebrikken; her med julestoffer og crazy-sydd hjertepynt. Sydd av Britt-Aase om du var i tvil ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar